Antalya'da 'change' araç operasyonu
Göktan CANAZ/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA'da, araçların şasi numaralarını kesip haciz ve yakalama şerhi bulunan araçlarla kimlik bilgilerini değiştirerek trafiğe çıkaran şüphelilere yönelik operasyonda 11 kişi yakalandı.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ağır hasarlı ve hurda araçların şasi numaralarını kesip haciz ve yakalama şerhi bulunan araçlarla kimlik bilgilerini değiştirerek trafiğe çıkaran şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, yaklaşış 5 ay süren çalışmaların ardından gerçekleştirilen 'change araç' operasyonunda, 7 ikamet ve 3 iş yerinde arama yaptı. Aramalarda, 1 ruhsatsız av tüfeği, 7 kartuş fişek, 3 ‘change’ araç, 13 kusurlu araç, 3 ağır hasarlı ve iskelet halinde farklı markalarda araç, 1 yakalama ve hacizli araç, 1 tescilsiz motor bloğu, 1 ön göğüs tertibatı, ön konsol, direksiyon ve farlar, 14 araç tescil belgesi ile 1 ‘app’ plaka ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı uygulandı. (DHA)