Pansiyonlar
Oteller Diyarı

Anaokulu öğrencilerine Yerli Malı Haftası etkinliği

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 18.12.2025 - 08:40, Güncelleme: 18.12.2025 - 08:40 140 kez okundu.
 

Anaokulu öğrencilerine Yerli Malı Haftası etkinliği

Anaokulu öğrencilerine Yerli Malı Haftası etkinliği
Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında anaokulu öğrencilerine kültürel değerleri yaşatmak ve bu toprakların zenginliğini tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlendi.Akçaalan Anaokulu bahçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de katıldı. Bahçede kurulan geleneksel Yörük çadırında minikler geçmişten günümüze uzanan yaşam biçimini deneyimleme fırsatı buldu. Çadır içerisinde kullanılan yerli araç gereçler sergilenirken, bölgede yetişen meyve ve sebzelerle sağlıklı ve yerli üretimin önemi vurgulandı. Coğrafi işaretli ürünlere de yer verilerek ürünlerin nerede yetiştirildikleri görsellerle anlatıldı. Etkinlikte minikler çömlek yapmayı öğrenirken üretmenin ve kültürel mirasa sahip çıkmanın mutluluğunu da yaşadı.İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz öğrencilerin bu tür faaliyetlerle hem eğlenip hem de öğrenmelerinin değerli olduğunu belirterek, okul yönetimini ve öğretmenleri tebrik etti.Okul Müdürü Gülsüm Şık Gökçen, "Yerli üretim ve kültürel mirasımızı çocuklarımıza aktarmak, onların gelecekte bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor" dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI
Anaokulu öğrencilerine Yerli Malı Haftası etkinliği

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında anaokulu öğrencilerine kültürel değerleri yaşatmak ve bu toprakların zenginliğini tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Akçaalan Anaokulu bahçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de katıldı. Bahçede kurulan geleneksel Yörük çadırında minikler geçmişten günümüze uzanan yaşam biçimini deneyimleme fırsatı buldu. Çadır içerisinde kullanılan yerli araç gereçler sergilenirken, bölgede yetişen meyve ve sebzelerle sağlıklı ve yerli üretimin önemi vurgulandı. Coğrafi işaretli ürünlere de yer verilerek ürünlerin nerede yetiştirildikleri görsellerle anlatıldı. Etkinlikte minikler çömlek yapmayı öğrenirken üretmenin ve kültürel mirasa sahip çıkmanın mutluluğunu da yaşadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz öğrencilerin bu tür faaliyetlerle hem eğlenip hem de öğrenmelerinin değerli olduğunu belirterek, okul yönetimini ve öğretmenleri tebrik etti.

Okul Müdürü Gülsüm Şık Gökçen, "Yerli üretim ve kültürel mirasımızı çocuklarımıza aktarmak, onların gelecekte bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sanalantalya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.