Pansiyonlar
Oteller Diyarı

Arkeolojik Kaya resimlerine yoğun ilgi

Yaşam 12.08.2025 - 15:32, Güncelleme: 12.08.2025 - 15:37 146 kez okundu.
 

Arkeolojik Kaya resimlerine yoğun ilgi

ARKEOLOJİK kaya resimleri çalışmalarıyla ünlenen Antalyalı ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artarken, atölyesinde de ziyaretçi eksik olmuyor.
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ARKEOLOJİK kaya resimleri çalışmalarıyla ünlenen Antalyalı ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artarken, atölyesinde de ziyaretçi eksik olmuyor. Ressam Cemalettin Timur, asırlar öncesi insanların kayalar üzerine kazıdığı, günümüzde ise izleri kaybolmaya yüz tutan ve ‘petroglif' (kaya üzerine oyma) adı verilen resimleri orijinaline sadık kalarak tuvallerine aktarıyor. ÖDÜLLÜ ESERLER VAR Tuval üzerinde çalıştığı birçok kaya resimi katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artıyor. Sanatçı, sanatseverin yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden akademisyen ve öğrenciler de Timur’un atölyesini sık ziyaret ederek arkeolojik resim çalışmalarını yerinde inceliyor, bilgi alıyor. İLETİŞİM ARACI OLMUŞ Arkeolojik resim sanatını yaşatma çabası gösteren Cemalettin Timur, "Asırlar öncesinde insanlar kayaların yüzeyine kazıdıkları şekillerle anlaşıyordu. Kaya resimleri insanlar arasında iletişim aracı olarak kullanılmış. O dönemlerde ok ve mızrak kullanılarak yapılan savaşlar da kaya üzerine kazılan resimlerle toplumlara duyurulmuş. Üzerlerinden asırlar geçen, doğa olaylarından dolayı da bozulan, parçalanan kayalar üzerindeki tarihsel figürleri tuvallerime aktarırken arkeolojik resim sanatını da yaşatma çabası gösteriyorum" dedi.    
ARKEOLOJİK kaya resimleri çalışmalarıyla ünlenen Antalyalı ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artarken, atölyesinde de ziyaretçi eksik olmuyor.

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ARKEOLOJİK kaya resimleri çalışmalarıyla ünlenen Antalyalı ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artarken, atölyesinde de ziyaretçi eksik olmuyor.

Ressam Cemalettin Timur, asırlar öncesi insanların kayalar üzerine kazıdığı, günümüzde ise izleri kaybolmaya yüz tutan ve ‘petroglif' (kaya üzerine oyma) adı verilen resimleri orijinaline sadık kalarak tuvallerine aktarıyor.

ÖDÜLLÜ ESERLER VAR

Tuval üzerinde çalıştığı birçok kaya resimi katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artıyor. Sanatçı, sanatseverin yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden akademisyen ve öğrenciler de Timur’un atölyesini sık ziyaret ederek arkeolojik resim çalışmalarını yerinde inceliyor, bilgi alıyor.

İLETİŞİM ARACI OLMUŞ

Arkeolojik resim sanatını yaşatma çabası gösteren Cemalettin Timur, "Asırlar öncesinde insanlar kayaların yüzeyine kazıdıkları şekillerle anlaşıyordu. Kaya resimleri insanlar arasında iletişim aracı olarak kullanılmış. O dönemlerde ok ve mızrak kullanılarak yapılan savaşlar da kaya üzerine kazılan resimlerle toplumlara duyurulmuş. Üzerlerinden asırlar geçen, doğa olaylarından dolayı da bozulan, parçalanan kayalar üzerindeki tarihsel figürleri tuvallerime aktarırken arkeolojik resim sanatını da yaşatma çabası gösteriyorum" dedi.

 

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sanalantalya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.