Pansiyonlar
Oteller Diyarı

Kaçak bentler kaldırılıyor

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 09.02.2026 - 10:48, Güncelleme: 09.02.2026 - 10:48 669 kez okundu.
 

Kaçak bentler kaldırılıyor

Kaçak bentler kaldırılıyor
Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'daki Eber Gölü'nü besleyen Akarçay ve onu besleyen dere, kol ve kanallardaki kaçak bentler kaldırılmaya başlandı. Afyonkarahisar'ın Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçe sınırları içerisinde bulunan Eber Gölü'nü beslenen Akarçay ile onu besleyen dere, kol ve kanallardaki kaçak bentlerin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Eber Gölü Yaşasın Hareketi Başkanı Ekrem Önder Çiftçi, "Arkadaşlarımla birlikte Akarçay'daki kaçak bentlerini araştırıyoruz. Bentler yalnızca suyun doğal akışını engellemekle kalmıyor, Eber Gölü'nün geleceğini de ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu nedenle Devlet Su İşleri ve yetkili kurumları göreve davet ettik. Bolvadin Kaymakamlığı ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Vali Yardımcı Vekili ve Bolvadin Kaymakamı Ali Arıkan, İhsaniye ilçesi Yaylabağı beldesindeki kaçak inşa edilen bendi kaldırttı. Sıra diğer ilçelerdeki Akarçay bentlerinde. Jandarma çalışmalarını sürdürüyor. Kaçak bent yapanlara 557 bin 212 TL para cezası uyguluyor. DSİ yetkilileri de çalışmalarına hız verirse bu yağışlarla gölümüz eski haline dönecek inşallah" dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI
Kaçak bentler kaldırılıyor

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'daki Eber Gölü'nü besleyen Akarçay ve onu besleyen dere, kol ve kanallardaki kaçak bentler kaldırılmaya başlandı.

Afyonkarahisar'ın Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçe sınırları içerisinde bulunan Eber Gölü'nü beslenen Akarçay ile onu besleyen dere, kol ve kanallardaki kaçak bentlerin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Eber Gölü Yaşasın Hareketi Başkanı Ekrem Önder Çiftçi, "Arkadaşlarımla birlikte Akarçay'daki kaçak bentlerini araştırıyoruz. Bentler yalnızca suyun doğal akışını engellemekle kalmıyor, Eber Gölü'nün geleceğini de ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu nedenle Devlet Su İşleri ve yetkili kurumları göreve davet ettik. Bolvadin Kaymakamlığı ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Vali Yardımcı Vekili ve Bolvadin Kaymakamı Ali Arıkan, İhsaniye ilçesi Yaylabağı beldesindeki kaçak inşa edilen bendi kaldırttı. Sıra diğer ilçelerdeki Akarçay bentlerinde. Jandarma çalışmalarını sürdürüyor. Kaçak bent yapanlara 557 bin 212 TL para cezası uyguluyor. DSİ yetkilileri de çalışmalarına hız verirse bu yağışlarla gölümüz eski haline dönecek inşallah" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sanalantalya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.